12:22


How i met your mother - Serien handlar om Ted Mosby som berättar för sin son och dotter om händelserna som ledde till hur han träffade deras mamma. Teds berättelse börjar med när hans bästa kompis, Marshall Eriksen, avslöjar att han tänker fria till sin flickvän, Lily Aldrin. Ingen av karaktärerna i How I Met Your Mother är släkt med varandra. Det finns alltså inga bröder, eller systrar. Just i det ögonblicket slår det Ted att han måste sätta fart, om han också vill finna den rätta. Hans vän, Barney Stinson, hjälper honom med denna stora uppgift. Barney har dock en del ovanliga åsikter och förslag om hur man träffar tjejer. När Ted möter Robin Scherbatsky är han säker på att det är kärlek vid första ögonkastet och att hon är hans framtida livspartner. Men livet är inte alltid så lätt…


Grey's anatomy - Grey's Anatomy kretsar kring Dr. Meredith Grey (spelad av Ellen Pompeo), en läkarstuderande som gör sin allmäntjänstgöring på det fiktiva sjukhuset Seattle Grace Hospital i Seattle. Tittarna får följa Merediths och de andra AT-läkarnas liv och verksamhet vid sjukhuset, vilket betyder mycket jobb, stress, brist på tacksamhet, tid och sömn. Med allt jobb är det svårt att hinna med kärleken men många relationer uppstår på jobbet, vilket kanske inte är det bästa.


Smallville - Innan han blev Stålmannen var han bara en ung man med extraordinära förmågor. Att växa upp är tufft för alla tonåringar. Men ännu tuffare blir det när du har mystiska superkrafter du inte förstår och inte får avslöja för andra – krafter som gör att du inte passar in i den vardagliga skolvärlden med fotboll, kompisar och tjejer. Tonårsproblemen och småstadshemligheterna ger mytologin om Stålmannen en ny spännande vinkling i Smallville.


The big bang theory - Nördfysikerna Leonard och Sheldon förstår sig på det mesta, från den oemotståndliga gravitationskraften hos svarta hål till atomernas komplexa struktur. Men när atomerna samlas i en kvinnas skepnad kommer deras teorier och kunskaper till korta. Det framgår med all önskvärd tydlighet när de får snyggingen Penny till granne i studentkorridoren – hon får hela deras universum att gunga och expandera på sätt som de aldrig hade kunnat föreställa sig...


Two and a half men - Serien utspelar sig i Malibu, California, och i centrum står Charlie Harper, en förmögen ungkarl vars liv är bekymmersfritt — han har mycket pengar, ett hus vid stranden och olika tjejer varje dag. Charlie jobbade under säsong 1-4 av serien som jingelkompositör för olika reklamfilmer, men sadlade under början av säsong fem om till att spela in och framföra sånger för barn. Intrigen börjar med att Charlies spände och nervöst lagde bror Alan skiljer sig från sin fru Judith (som han tror är lesbisk), förlorar sitt hus och tvingas flytta in hos sin bror. Detta implicerar, bland annat, att Alans son Jake måste vara där på helgerna, vilket Charlie uppenbarligen inte helt uppskattar.

Ett återkommande tema i serien är konflikten mellan Charlies och Alans personligheter. Charlie är avslappnad, lever det ljuva livet, har flera kvinnor, skämtar mycket, dricker och spelar, medan Alan är en spänd och seriös typ. Alan kan ibland visa sig vara avundsjuk på Charlies livsstil och försöka stoppa Charlies beslut. Alan vill inte att hans son ska bli som sin farbror, med dennes livsstil.

Bones - Dr. Temperance Brennan arbetar med ett team experter på Jeffersonian Institute, och specialagent Seeley Booth för FBI. De två samarbetar för att lösa svårare och ofta mystiska brott; Dr. Brennan granskar mordoffren i sitt laboratorium med hjälp av sitt team och Booth tar hand om de polisiära undersökningarna. Båda – och deras kollegor – är mycket skickliga inom sina områden och viljestarka individer, som blir mer och mer öppna för att lära sig av varandra under seriens gång.


House - House MD är en något annorlunda sjukhusserie där boven är en sjukdom och hjälten en omstridd läkare som inte litar på någon och allra minst sina patienter. Seriens huvudperson, Dr. Gregory House, är ungefär så långt bort från gott uppförande som man kan komma. Allra helst skulle han inte ens prata med sina patienter, om han skulle kunde komma undan med det. Trots sitt extremt asociala beteende är han en mycket respekterad man, detta tackvare sitt ovanliga tänkande och felfria instinkter. Han älskar de utmaningar som läkaryrket ger, han älskar att lösa problem och rädda liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback